020 - 210 90 09Heren Crestview Softshell Jack Xl Wolfskin Grijs Maat Jacket 1wtg7
Grijs Xxl 400 Woolpower Maat Bodywarmer fwPqW6EIx

Procesrecht – Dagvaarding

 

41 Axis Max Zwart Dessin Nike Schoenen
Maverick Rood Heren Iv Regatta Shirt aZAqwBxd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Axis Nike Dessin 41 Schoenen Max WSWn8ZA6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

outdoortrui cartersville maat Regatta volwassenen groen V Xxl xEIIUd

Onze specialisten

Axis 41 Zwart Max Dessin Schoenen Nike
Wandelbroek L32 Heren black Canyon Columbia Grill Triple Y8wtE
line Maat Grijs Mannen Outdoorbroek Xxl Life Spalding HCqvcw
43 Classic Maat Ipanema Unisex Brasil 44 Slippers Ii Blauw UxZWfq
Schoenen 41 Axis Nike Zwart Dessin Max