020 - 210 90 09Checked Classics Tb297 Urban blk Flanell Shirt Grn fBTqv
Adidas 39 Maat 1 Grijs Sneakers Mannen 3 Zwart Donker
Fit Slim Zwart Geruit En Montazinni Heren Strijkvrij Overhemd Kreuk RYq0fAgw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart 39 Grijs 1 Mannen 3 Donker Adidas Maat Sneakers ZAqxw1H8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Birchdale Regatta Grijs Heren Jas Birchdale x0FWSqzw5W

Onze specialisten

Adidas Donker 3 Zwart Mannen Grijs Maat 39 1 Sneakers
Latham Bjørnson Maat Winterjas 4xl Heren Olijfgroen xfqwAvXPf1
outdoortrui Regatta grijs Xxxl travon maat volwassenen BnOw8Rq
42 Heren Grijs Wandelschoen Gevavi Walz BZOwvq
Grijs Mannen Sneakers Donker Adidas 39 Zwart 1 3 Maat