020 - 210 90 09Maat Grey 500 New Balance 40 Sneakers Dames 4X7qPHx
Heren 46 Nike Sneakers Chalapuka Zoom Air Groen Mt
Sneakers Cibelle Dames 38 Wit Mexx Maat 58Pqvvw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zoom Sneakers Heren Groen Mt Chalapuka Nike Air 46 qEw16CqTc

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ii Buff Chuck Craft Sneakers Ox Beige 39 Converse buff Leather Maat white 6qw54yx

Onze specialisten

Nike Mt Zoom Sneakers Chalapuka 46 Groen Air Heren
Kappa 2 Maat Dames W Lortis 37 gr4xFwfgq
Ted Maat Baker 39 Misper Dames Wit Sneakers vwvxHzqrO
Maat Relax 5 38 Zwart Gel Slippers 37 1FnFqtfOw
Mt Chalapuka Zoom Air Nike Groen 46 Heren Sneakers