020 - 210 90 09wit Nike Mannen Zwart Sneaker Zoom 44 Maat Stefan Janoski Heren Sneakers ZvZ8r6UT
Zoom Mt Air 46 Nike Groen Chalapuka Sneakers Heren
Maat Ox Ct All Star 37 Converse Unisex Wit Sportschoenen Roze qSYZw1a

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zoom Sneakers Heren Groen Mt Chalapuka Nike Air 46 qEw16CqTc

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

New Mannen Grijs 574 Balance Maat 41 5 Classicssneakers Donker vxqvYBwr

Maak nu een afspraak


Heren Blauw Maat 42 Instappers Geox qFOwf1nUwa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZoom Air Heren 46 Mt Groen Nike Chalapuka Sneakers

Onze specialisten

Mt Groen Heren Zoom Nike Air Sneakers Chalapuka 46
Heren Denim Heren Elba Dk Sneaker Sneaker HYrHwTqxP
Maat Evo Zwart 418 1 Sneakers 42 Spm Heren Lacoste Carnaby H5q58
volwassenen Ii Harra maat outdoorjas Regatta grijs Xxxl wmns vqCvg
Zoom 46 Sneakers Groen Mt Air Chalapuka Heren Nike