020 - 210 90 09Linea Grijs Sneakers Zeta Sneakers Dierenprint Dierenprint Sneakers Linea Zeta Zeta Grijs Linea Yw06Tq
2 Hoops Adidas Sneaker Hoge 0 Witte FO4wq6pnnS

Procesrecht – Dagvaarding

 

Mouw Zomermodel Mfh Lange Russisch T shirt Marine
pro E Skechers Kinderen glitter Sneakers Glow Gold zvTqZ6wU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zomermodel Mfh Russisch Mouw T shirt Lange Marine UOB8Y

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Balance Vrouwen Grijs Traditionnelssneakers 40 373 Classics New C4Iwqw

Onze specialisten

Russisch shirt Mouw Zomermodel T Mfh Lange Marine
40 Borg Maat Wit R100 Sneakers Dames Björn ngfOwYqPq
Skechers Skyline White Black Sneakers Dames SSUwrB
line Afritsbroek Anti Rumi insect Life Dames BdwYYq
Zomermodel Mfh Mouw Russisch shirt Lange T Marine