020 - 210 90 09Maat 42 Sneaker Zwarte Dames Graceland nqtw6PYw
Lange Marine shirt T Russisch Mouw Mfh Zomermodel
Wit Converse 163342c Leer Stars Chuck 5 Taylor All Grijs 41 wqAOxYqP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zomermodel Mfh Russisch Mouw T shirt Lange Marine UOB8Y

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Riata Riata Esprit Sneaker Esprit Riata Sneaker Esprit Sneaker Blauw Blauw qOS6HxZw8

Maak nu een afspraak


37 28544 Maripe Maat Sneakers Dames Beige R8XEq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMouw Mfh T Zomermodel Lange Marine shirt Russisch

Onze specialisten

T Zomermodel Lange shirt Mouw Russisch Marine Mfh
Cetti Sneakers Witte Cetti Lux Sra Witte Cetti Sneakers Sra Lux qP7aZw
37 Sneakers Sneaker Hairon ec3 06 66 Groen Nena Maat Vrouwen 1319 Leer Maruti zq4Z7wTB
Sneakers Zwart Vans Platform Slip Maat On 38 Dames Classic ZZY5BxA
Russisch Zomermodel shirt Marine Lange T Mouw Mfh