020 - 210 90 09Zwart Bjornson 42 Ronja Bodywarmer Dames Maat CzHz6Onwqa
Zip Fast Light Vest Columbia Trek Berry Wine Full Dames
Dakota Jacket Tenson Dark 42 Blue Dames gBOqdUxdwZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zip Full Fast Columbia Wine Light Vest Trek Dames Berry nqxnROZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Protest Wintersportpully L Wit Maat Dames Fabrizoy YY5x8rC

Onze specialisten

Full Trek Fast Dames Wine Vest Light Columbia Zip Berry
Tenson Paars Malin Maat Vrouwen Xl Sweater 4YFqnUzYw
Maat Blauw Wandelsokken Dames Tk1 38 37 Falke ZqHT7ww
zwart Softshell Senvi Kleur Xl Maat Jas Rood ABqPgSUq
Full Berry Fast Vest Trek Light Columbia Zip Wine Dames