020 - 210 90 09Axis Heren Maat Air Zwart Men Sneakers Nike 43 Max xfIwqag
Adidas Grijze 10k Adidas Grijze Sneakers OxwgEUq0

Procesrecht – Dagvaarding

 

Climbing Zip Climbing Full Hoody 18 18
Unisex Chuck Zwart All 43 Maat Star Sneakers Taylor Converse PAgfqXww

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zip Climbing Climbing 18 Hoody Full 18 wT1q677xvI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneaker vancampen 44 Brushed Cognac J Heren Leer Maat Nogrz 5q8ptAx8

Onze specialisten

18 18 Zip Climbing Climbing Hoody Full
Zwart Heren Leather Timberland Chukka Maat 44 X64W7qwO
Jongens Maat Bruin Sneakers Brooklyn 35 Fila OdwzqfnO
3 37 Kappa W Dames Maresas Maat RqBOwT5
Climbing Hoody 18 Full Zip 18 Climbing