020 - 210 90 09Blauw Jerbra Dames Ii Regatta Shirt OwqznIAI
Vrouwen 923011 Zilver Maat 39 Waldlaufer Sneakers
Winddicht Teddy Vest 52 Gevoed 6xl Livi Blauw Maat Dames Bjørnson pUPw5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zilver Waldlaufer 923011 Vrouwen 39 Maat Sneakers wqBfAH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Regatta Chino Querina Beige Outdoorbroek xqTWHYBzwO

Onze specialisten

39 Zilver Vrouwen Sneakers Maat Waldlaufer 923011
Dames Regatta Grijs Laney Trui Iv qxXnf
Ii Dames Shirt Paars Regatta Jenna TF1qtwanx5
46 Wit Europa Heren Maat Sneakers Lacoste xq4BZpX
Zilver Waldlaufer Vrouwen Maat 39 923011 Sneakers