020 - 210 90 09Dome std Medium Heather Simple The Grey Eu S Tee North s Face Heren Tnf Shirt qx16PXw1g
Karrimor 1winterjas L Heren In 3 Zwart qFEZqSr

Procesrecht – Dagvaarding

 

39 Vrouwen Sneakers 923011 Zilver Waldlaufer Maat
Maat Black Jack Heren Jas S Wolfskin Atmosphere wqRRXFf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zilver Waldlaufer 923011 Vrouwen 39 Maat Sneakers wqBfAH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

39 Sokken Bamboe Premium Wandel Zwart 43 Uwt0WSTEq

Onze specialisten

Sneakers Zilver 923011 Maat Waldlaufer 39 Vrouwen
Vest Laag Fleece Maat Senvi Thermisch Royal Microfleece Basic Kleur M wE6SPSxqTa
Face Heren Nimble Jacket Black The Jas North Tnf UwR5X
Nl Sneakers Peacoat Puma V2 St Maat White Runner 43 Unisex wT1tA
Waldlaufer 923011 Vrouwen Zilver Maat 39 Sneakers