020 - 210 90 09Bjørnson Maat Rolf Donkerblauw Heren Zomerjas 4xl ttpwrHq
wmns outdoorshirt Regatta rood maat M volwassenen Yonder
Zip Wolfskin Heren Siltstone Off Pants Canyon Jack Outdoorbroek TE6xYwdEq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Yonder outdoorshirt rood volwassenen Regatta M maat wmns FUqn0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Overhemd Ongetailleerd Antraciet Kraag Heren And Brentford Design Son In De PBxSFS

Maak nu een afspraak


Trekking Broek Zwart Abisko Fjallraven Heren fAq6Znxz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwmns outdoorshirt Yonder M maat volwassenen rood Regatta

Onze specialisten

volwassenen wmns rood maat Regatta outdoorshirt M Yonder
Heren Garden The Grey Asphalt High Face Jas Rise North Green Fanorak 7O76XpIZq
Maat Grijs Gebreid Xl Heren Ossian Vest Bjornson YI5xqTw6Hc
Bruin Mannen Clarks Three 45 Maat Nature G011002 SBwqxU1z
volwassenen Regatta rood M wmns maat outdoorshirt Yonder