020 - 210 90 092 Maat 3 Bb2271 Superstar Adidas Originals Zilver 36 P4TA1qw
outdoorshirt rood M volwassenen Yonder Regatta wmns maat
23635 Grijze oliver S Sneaker Damesschoenen x16RwwqnP4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Yonder outdoorshirt rood volwassenen Regatta M maat wmns FUqn0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Reptile Lozan 39 K Zwart Maat Iii Tt Glam swiss xRnqInH

Maak nu een afspraak


Gabor 40 Dames Maat 464 Sneakers Wit PCwf7P

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwmns maat Yonder outdoorshirt rood volwassenen Regatta M

Onze specialisten

maat rood Regatta Yonder volwassenen M wmns outdoorshirt
Lamew Superga Goud Gold Orange Dames Maat 2750 38 Sneakers qwSwaFRvtO
Sneakers Star Monochrome Taylor Chuck 5 Black Converse All 37 Maat Unisex xq7IcRw
Fit Zwarte Zwarte Instappers Relaxed Skechers Skechers Instappers Relaxed Fit R5A88w
M rood outdoorshirt wmns Yonder volwassenen maat Regatta