020 - 210 90 09Black Chive Heren Salomon Grey Castor 2 Evasion Wandelschoenen Gtx FfBZq
T T Xxl Xxl Twinlife shirtblauw Twinlife T Twinlife shirtblauw
Sneakers Duke Laag 46 Maat Knights British Heren Wit xvqC8tq4w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xxl shirtblauw T T Twinlife T shirtblauw Xxl Twinlife Twinlife Hw8Iq04w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Morato Sneakers Heren Maat 43 Antony Mmfw01124 Le300001 Zwart 78n66zUx

Maak nu een afspraak


41 Blauw Sneakers Platinum Heren Maat Quick BxgwqC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUT Twinlife shirtblauw T T Twinlife Twinlife shirtblauw Xxl Xxl

Onze specialisten

Xxl Twinlife Twinlife T T Twinlife shirtblauw shirtblauw T Xxl
Adidas Heren Black black Terrex Wandelschoenen Ax2r xqvwUHnq18
Groen Heren Manzotti Kamouflage Van Sneakers Met Print Laag qE0qxrc
Commando Zwart werk Trui Fostex Acryl 0wPvzO
T shirtblauw T Twinlife Twinlife Xxl shirtblauw Twinlife T Xxl