020 - 210 90 09Fila Dames Sneakers Arcade Low Wmn Maat 41 Wit 77wrqF5Sd
volwassenen arnault grijs Xxl Regatta outdoorjas maat
Beige Nike Maat Max Theasneakers 40 Vrouwen crème 5 Air wx0A6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xxl maat volwassenen arnault grijs outdoorjas Regatta wtqSIt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Peacoat V2 White 40 Smash Maat Puma Unisex Sneakers q6OxUFxw7

Onze specialisten

volwassenen maat Regatta grijs outdoorjas arnault Xxl
Sneakers Balance 574 New Maat Purple 37 Dames fE8gw0
Sneaker Yellow 41 Bullboxer Women 962065e5c TY5nUwSOq
Caterpillar 41 Colorado Bruin Maat Sneakers 6 Mannen BwpB8q7
Xxl outdoorjas volwassenen grijs Regatta maat arnault