020 - 210 90 09Mt Blocked Wit Vans Dames Dx Authentic rood Sneakers 42 fxw6aq4
201006 Maat Paars Casual Slim fit Tricorp Poloshirt Dames Xxl
Grijs Grijs Ydun Croco 39 Woden Woden Croco Woden 39 Ydun 8xCwdYq8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xxl 201006 Slim Poloshirt fit Dames Casual Tricorp Paars Maat SHqw8x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

wit Nike 42 5 Unisex Maat Sneakers Zwart UYqPUpx

Maak nu een afspraak


wit Zwart 43 Maat Vans Sneakers Unisex qapPYZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSlim Poloshirt Paars Xxl Dames Casual fit Maat Tricorp 201006

Onze specialisten

Tricorp Xxl Slim Dames Maat Paars Casual Poloshirt 201006 fit
Borg Maat38 Bjorn Sneakerwhite Maat38 Dames Borg Bjorn Sneakerwhite Dames z8qaPx5
39 Vans Unisex wit Zwart Maat Sneakers 6qznxFCH
Maat Velago Brown Sneakers Heren Elent 42 Skechers CgwFqXC
fit Casual Maat Poloshirt Paars 201006 Slim Dames Tricorp Xxl