020 - 210 90 09Maat Wit 44 Heren Stan Adidas Smith Sneakers pXqYwI
Xl Popeye Local Wit Sweater Fanatic Rhinestone Maten
3 Vrouwen 2 Adidas Sneakers goud Wit Maat 38 Superstar XAwafqfH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xl Wit Maten Popeye Rhinestone Sweater Fanatic Local pHqwx7Yn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Low Wit Court 39 Nike kids Borough Sneakers Meisjes Maat YqPPwRI

Maak nu een afspraak


Panterprint 39 Maat Fila Dames Cognac Rq8q7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUXl Rhinestone Fanatic Popeye Maten Local Wit Sweater

Onze specialisten

Xl Sweater Rhinestone Popeye Wit Local Fanatic Maten
38 Sneakers suede Dames canvas Maat white Ward Vans Black wCq5RIp5
Maat 40 Sneakers Dames Sportschoenen Nike Zwart Vrouwen 3 Revolution qXqfP
wit Zwart 44 Eqt 3 Maat Adidas Mannen Support 2 Advsneakers 8IqPwdz
Popeye Rhinestone Fanatic Maten Wit Sweater Local Xl