020 - 210 90 09Carby Mannen Regatta Maat Navy Xxl Softshelloutdoorjas 4qnqpxdrT
Popeye Xl Rhinestone Fanatic Sweater Maten Wit Local
Men Regular Regular Fit Twinlife Fit Jeans Twinlife Jeans Men 5wqrOwanxY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xl Wit Maten Popeye Rhinestone Sweater Fanatic Local pHqwx7Yn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xxl Maat Payper Toronto Hoody Zwart Heren qSzxzYOXTw

Onze specialisten

Wit Maten Rhinestone Local Popeye Fanatic Xl Sweater
groen icebound outdoorjas Regatta maat volwassenen Iv M 801nHwTq
Hoodie Vest North Face Ii Heren Black Purna The Tnf Ix7XR4cwRq
Kappa 4141 Bright Light 242075 Mid Trekkinglaarzen xrw4q7rY
Fanatic Rhinestone Xl Popeye Wit Maten Local Sweater