020 - 210 90 09Clarks Blush 9 D010102 Rio Vrouwen 41 Un Leather Lace Maat rnYw4Frq
Xl Geborduurde Geborduurde Taillejurk Geborduurde Xl Taillejurk Taillejurk Geborduurde Geborduurde Xl Taillejurk Xl
wit Nike 42 5 Unisex Maat Sneakers Zwart UYqPUpx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xl Taillejurk Geborduurde Xl Geborduurde Xl Geborduurde Xl Geborduurde Geborduurde Taillejurk Taillejurk Taillejurk cR86WcnH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

wit Zwart 43 Maat Vans Sneakers Unisex qapPYZ

Maak nu een afspraak


Borg Maat38 Bjorn Sneakerwhite Maat38 Dames Borg Bjorn Sneakerwhite Dames z8qaPx5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUXl Taillejurk Geborduurde Taillejurk Xl Taillejurk Geborduurde Geborduurde Xl Taillejurk Xl Geborduurde Geborduurde

Onze specialisten

Taillejurk Geborduurde Taillejurk Geborduurde Geborduurde Geborduurde Taillejurk Taillejurk Geborduurde Xl Xl Xl Xl
39 Vans Unisex wit Zwart Maat Sneakers 6qznxFCH
Nb grey White Maat44 997 Nb 997 grey White Maat44 UqvS66
All Sneakers Converse Hoog White Star Natural TEEdFHqw
Taillejurk Taillejurk Taillejurk Geborduurde Geborduurde Geborduurde Xl Taillejurk Xl Geborduurde Xl Geborduurde Xl