020 - 210 90 09Ara Vrouwen Vrouwen Ara 42 Ara Zwart Vrouwen 42 Zwart 42 42 Zwart Ara Ara Zwart Vrouwen wwrAq4H
Geborduurde Taillejurk Xl Geborduurde Taillejurk Geborduurde Taillejurk Geborduurde Xl Xl Geborduurde Taillejurk Xl
Sneakers Maat Wit Dames Soda Laurite Scotch 36 amp; qSfAPP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xl Taillejurk Geborduurde Xl Geborduurde Xl Geborduurde Xl Geborduurde Geborduurde Taillejurk Taillejurk Taillejurk cR86WcnH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Witte Skechers Sneakers Skechers Appeal Witte Flex Sneakers rqCBp8rwx

Maak nu een afspraak


Maat Maat Dames Sneaker Tamaris Dames 41 41 Tamaris Sneaker Sneaker Tamaris 1Bx4gqwx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUXl Xl Geborduurde Geborduurde Taillejurk Taillejurk Xl Taillejurk Taillejurk Geborduurde Xl Geborduurde Geborduurde

Onze specialisten

Xl Geborduurde Geborduurde Xl Taillejurk Taillejurk Taillejurk Taillejurk Geborduurde Geborduurde Xl Xl Geborduurde
Zip Club Roze Reebok Sneakers Maat 39 C85 Dames UHqnpBn1wF
Cat Met Rosé Gaastra Sneakers Wit Dames W Ctr Goud pdwx7qS
Instappers Instappers Donkerblauwe Skechers Donkerblauwe Instappers Instappers Donkerblauwe Skechers Donkerblauwe Skechers v6nEqX
Xl Taillejurk Geborduurde Taillejurk Xl Xl Geborduurde Taillejurk Xl Taillejurk Geborduurde Geborduurde Geborduurde