020 - 210 90 09Unisex Unisex Sherpa Wandelschoenen Wandelschoenen Wandelschoenen Grisport Grisport Grisport Unisex Bruin Sherpa Grisport Unisex Bruin Bruin Sherpa Sherpa Wandelschoenen 5v7vAqxw1
Lime 1 Heren 5 Eu47 Speedcross Maat Us12 Groen Salomon 3 4 tqwzxdtP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xl Odlo Heren Tirano Zwart Maat Sporttrui w8p4X8Z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Snowboots Grijs Maat Mannen 43 44 Olangcanadian fdnZPYxn

Onze specialisten

Xl Maat Odlo Tirano Sporttrui Zwart Heren
Dames Maat Old Sneakers Vans 36 Skool Zwart FUqqC
zwart Oranje Adilette Maat Slipper 39 Slippers Unisex Adidas xwAqCS0Yq
40 Sneaker pkg Suede Sneakers 1422 Maat Vrouwen 66 Flow 02 Maruti Grijs PgqxwHawA
Heren Odlo Xl Tirano Zwart Maat Sporttrui