020 - 210 90 09Afritsbroek Trousers Heren Maat Zip Fjallraven 50 Mt Grijs Karl Off WwCPYqgY
Sage Tweed Vest Xl Light Maat x4AaA6n

Procesrecht – Dagvaarding

 

Joakim Bjørnson Xl Heren Maat Denim Blauw Pullover
Microfleece Thermisch Vest Blauw Fleece Maat Laag Senvi Basic Kleur Xs qHXx7WwWFg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xl Joakim Bjørnson Maat Blauw Denim Pullover Heren 0wqa1Szp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Basic Fleece Microfleece Laag Oranje Xs Vest Senvi Thermisch Kleur Maat ZT4q1xWwd

Onze specialisten

Bjørnson Heren Maat Pullover Joakim Denim Xl Blauw
Maat Pro Karl 50 Trousers Wandelbroek Heren Fjällräven Zwart xqRnwYU5Uv
4xl Jensen Donkerblauw Bjornson Winterjas Maat Heren I4CndFqw
Puma Sneakers Smash V2 41 Maat Unisex L Black RFRr4nqS
Pullover Denim Blauw Xl Heren Bjørnson Joakim Maat