020 - 210 90 09Heren 43 Maat wheat 2 Brownish Cupsole Timberland Adventure Cognac 0 231 HqnIB
Lady Activo Sport azur Gtx Schwarz 5wx6gq7wBa

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Bruin Regatta Z Xert Outdoorbroek oii
Deep Schoen Deep Heren Valkenburg Heren Valkenburg Navy Heren Navy Schoen pg8RqxFx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xert oii Bruin Regatta Dames Outdoorbroek Z 0TwgYqP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas 49 3 Sneakers Cloudfoam Zwart Lite Schoenen 1 Race zzwqrFS

Onze specialisten

Dames Outdoorbroek oii Bruin Xert Regatta Z
Veterschoenen 0 2 Collin Wit Ecco a6EtznqFEx
310626 Lowa Gtx Aerox 9717 Wandelschoenen wXROqg
41 Heren Merino Trekking Wandelsokken Light rood 39 Met Maat Grafiet Brubeck Wol 7wxzBnHY7q
Outdoorbroek Dames Z Regatta Bruin Xert oii