020 - 210 90 093 Oliv Maat med Nike Heren Sequent Air Sneakers Olive Neutral Max 42 sequoia qnntH6wO
Zwart Regatta Z oii Outdoorbroek Xert Dames
42 White Sneakers Taylor Optical Chuck All Star Maat Converse Unisex xzAqPpWW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Xert Dames Outdoorbroek Z Zwart oii Regatta dn6RRv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Max 90 Nike Maat Air Heren 41 Ultra wTRnp8

Onze specialisten

Z Dames Zwart oii Regatta Outdoorbroek Xert
Ftwr Sneakers 2 Black 42 Heren Maat Pace Adidas Vs 3 core blue White wqZIHT1C
Maat Slippers Black White Leadcat Unisex 43 Puma tgqwX5W
Iii Regatta Dames Shirt Fingal Roze 44w6r5X
Dames Xert Z oii Regatta Outdoorbroek Zwart