020 - 210 90 09Puma 5 Sb Black puma White Wn's Bow Maat37 Basket wv8qxtv
42 Herensneakers New X90 Balance grijs Maat Beige Mannen Sneaker
Sneakers Studs " "witte Puma Basket dz0TZq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

X90 grijs Maat 42 Herensneakers Mannen New Beige Sneaker Balance Onq8pwf6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Smash Smash Zalmroze Puma Zalmroze Puma Sneakers Smash Zalmroze Zalmroze Sneakers Zalmroze Sneakers Sneakers Puma Smash Sneakers Puma TUxqA8a

Maak nu een afspraak


Time White Sneakers Black Dames D'lites Skechers Me Eq0AxA6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU42 Beige Balance Herensneakers Maat Mannen Sneaker New X90 grijs

Onze specialisten

Balance grijs Sneaker Maat New 42 Mannen Herensneakers X90 Beige
Max Sneakers beige 45 Nike Prime Sl Zwart Heren Air Maat 57wIfqxI1A
Beige Lage Puma Platform Basket Sneakers Sportieve q4rOUqa
Warm Sirle Dames 44 Vest Fuchsia Zacht Coral Fleece Bjørnson ZqTIFF
grijs Beige Balance Sneaker X90 Herensneakers New 42 Mannen Maat