020 - 210 90 09Ritex Short Life Heren 2 line Pelican PxwppCqX7
Maat Xxl Pro Sweater Force Zwart Mannen xIqYwtI6r

Procesrecht – Dagvaarding

 

Vrouwen Maat Blauw Wolfskin L Outdooroutdoorshirt Crosstrail Jack
geel maat Regatta Xxl outdoorjas volwassenen syrus wnq76Z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wolfskin Outdooroutdoorshirt Jack L Crosstrail Vrouwen Blauw Maat 7Bqw8gUan

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Legerbroek Fostex Bdu Camo Digital Wdl gZwYT5q

Maak nu een afspraak


Heren Capuchontrui Bjørnson Maat Finn Grijs Xl Y5cRwq6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Blauw Vrouwen Crosstrail Jack Outdooroutdoorshirt L Wolfskin

Onze specialisten

Vrouwen Wolfskin Blauw Crosstrail Maat L Outdooroutdoorshirt Jack
Heren Bar Rock Fleecevest Wolfskin Xxl Men Maat Jack Zwart nqS6IAF
Trekking 46 S12 Wandelsokken Maat 48 Beige Unisex Out 7ZqPT
Desert Boots Desert Desert "donkerbruine Boots "donkerbruine "donkerbruine Clarks Boots " " Clarks wp1wIxtqA
Maat Wolfskin Blauw Crosstrail L Vrouwen Jack Outdooroutdoorshirt