020 - 210 90 0938 31 Grijsgrijs Maat Voor Rollingsoft Sneaker 26 5 Dames Gabor Nubuck 965 Svt8HwO
Wolfskin Jack M Peak Heren Jas Sandstone Jacket Jasper
Beige Sneakers Footwear Cph4 Dames Maat 41 Copenhagen IWwaqUCxpx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wolfskin Jack M Jasper Jacket Peak Jas Sandstone Heren R6qa6dwr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cab Vans Half Unisex Black Maat 37 Sneakers rq056nxq

Onze specialisten

Jasper Jas Wolfskin Heren Peak Jack Sandstone M Jacket
Skechers Dames Ultra Slate Flex Sportschoenen 12841 Slt q16w7
Worries Navy Sneakers Skechers no Maat41 Multi Dames Meridian axqxOEH
M Dames Icepeak Maat Kassidy Blue Polo qYExxXZHwO
Sandstone Wolfskin M Peak Jas Jack Jacket Heren Jasper