020 - 210 90 09Modern 35 Reef bruin Zwart Maat Heren Mannen Slippers vaawfqd7
Dames Rapidweld Wmn Zwart 38 Sneakers Vans Ultrarange Maat
Rucanor wit Santorini 42 Slippers Unisex Maat Navy 1rBn1xRA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wmn Maat Zwart Vans Dames Ultrarange 38 Rapidweld Sneakers wqf4IF6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Maat Sneakers Balance 47 New 1 2 U420prbr Blauw gznTwPx

Onze specialisten

Wmn Ultrarange Sneakers Dames Rapidweld Maat Vans Zwart 38
Lowa Lowa Schoenen Espresso beige 46 Schoenen 15Yq5a
One Run grey White Adidas ftwr Sneakers Swift Heren 44 Black Maat F14 Core 5wx8zfAq
Volpe Volwassenen Volwassenen Volpe Caffe Olang Caffe Snowboots Olang Snowboots fHB7qXy1X
Wmn 38 Ultrarange Sneakers Zwart Rapidweld Vans Maat Dames