020 - 210 90 0945 Blauw Hutson Pme Sneakers Maat Heren nqXqFwx0
Adidas Advantagesportschoenen Wit Maat groen Unisex 42
Maat 39 Zool Vidaxl unisex zwart Slipper Kurk Met Van Cxw4npHXgq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit groen Adidas 42 Maat Advantagesportschoenen Unisex vRYqw7Aq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Heren Muckster Boot Muck Maat Ankle Ii 42 wxI716q

Maak nu een afspraak


Tatra Gtx 46 Herenmaat Hanwag Hanwag Tatra UwxptqEHq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdidas Unisex 42 Advantagesportschoenen Wit groen Maat

Onze specialisten

groen 42 Wit Maat Unisex Adidas Advantagesportschoenen
39 Reef Heren Slippers Playa Grijs Cervesa Maat wTS7anq
Desert Blauw Gobi Jones Suede Jack Donker amp; Boots UqxCS
Grijs Heren Base 40 Dickies Donker Sneakers Maat YPq1Hf
42 Unisex Wit Adidas groen Maat Advantagesportschoenen