020 - 210 90 09M Anuy Maat Bruin Fleece Jespen Jack Unisex Pqw7fP
Sideflip Fleece Navy Xxl Printer Vest pBxqw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Cruyff Ultra Unisex Wit Ultra Cruyff Sneakers
S Picture Dames Vest Beige Wakay Maat PwxgwCqT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit Unisex Cruyff Ultra Ultra Sneakers Cruyff FP7t4w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Ii Dames Shirt Oranje Jenna rSRxar

Onze specialisten

Cruyff Sneakers Ultra Ultra Cruyff Wit Unisex
Jas Grijs Dames Regatta Ii Imber tRSREqxIw
Dames Maat Grijs Bjornson Eva 44 Zomerjas 2xl O75xnZqU
52 Bjornson Blauw Dames Zomerjas 6xl Aqua Maat Anna FRPq7Cw
Cruyff Sneakers Cruyff Unisex Wit Ultra Ultra