020 - 210 90 09Maat Kjelvik Vest Heren Groen Randi S Olijf Bw8Oa6qxZ
Ultra Ultra Sneakers Cruyff Unisex Wit Cruyff
Xlarge Army Softshell Vrijetijdskleding Kjeld W Nord Men's Berg h w1Sqx8Y7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit Unisex Cruyff Ultra Ultra Sneakers Cruyff FP7t4w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Foil Resolve Black The Parka Grey North Heren Face Tnf U6IwxxHAqn

Onze specialisten

Cruyff Sneakers Cruyff Unisex Wit Ultra Ultra
Microfleece Thermisch Maat Basic Senvi M Rood Laag Fleece Vest Kleur wqTnxSX
M Jack Black Heren Evandale Wolfskin Jacket Jas qqAwaPSg
5 zwart Old Unisex Skool Royale Vans 42 Port Maat Sneakers nzSwZSqv
Ultra Sneakers Unisex Cruyff Wit Ultra Cruyff