020 - 210 90 0940 Heren Marine Maat Vertice Veterboots PpHWC
Katrie Sneakers Dad Spm 37 Wit Beige Maat
Veterschoenen Borg Kendrick Bjorn Maat Polish Groene 40 wq8HZF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit Katrie Beige Sneakers Dad 37 Spm Maat 6IxvTdxqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Bullboxer Geklede Geklede Veterschoenen Donker Veterschoenen xnTXn8qRw

Onze specialisten

Beige Spm Dad Sneakers 37 Katrie Wit Maat
Nike 4 38 Revolution Maat Unisex roze Zwart Sneakers 5 gs r4Pr1qw
Heren Zwart Max Alpha Sneakers Nike Air Trainer U67XXF
Donkerblauwe Rieker Donkerblauwe Rieker Instappers Donkerblauwe Instappers Instappers gSwfqTqB
Wit 37 Maat Sneakers Dad Katrie Spm Beige