020 - 210 90 09001 95 Nike Air 41 Zwart Av7014 Max z7RRqA
Wit Canvas 5 Keds 39 Core Dames White Veterschoenen Cvo Maat Champion
Bugatti 40 Grijs Laarzen Maat Heren wXZZqRBTY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wit Dames Canvas 39 Champion 5 Maat White Keds Veterschoenen Cvo Core 0HqnWOSx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Jones Silver Heren amp; Sconce Sneakers 42 Jack Footwear A6qP0fSnw

Maak nu een afspraak


Bommel Nette 14095 Floris Van Schoenen pUaxqRPw7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCore 5 Canvas Maat White Wit Cvo Keds Champion Dames Veterschoenen 39

Onze specialisten

Wit 5 Canvas Champion Cvo Core Maat Veterschoenen 39 Dames Keds White
Mustang Grijs Blauw 50 Heren Jeans Maat Sneaker qOawEfrCxq
Heren Maat 46 Mustang Mustang Sneaker Sneaker twqCxgY76n
W Forum Adidas 37 Lo Wit qEZw7xZS
Veterschoenen Champion 39 White Wit Core Cvo Keds Maat Dames 5 Canvas