020 - 210 90 09Montazinni Overhemd Heren Overhemd Montazinni Jellyfish Zwart Heren Zwart Jellyfish RWEw11qf
Cold Jacket Cold Weather Weather Groen dwX8t

Procesrecht – Dagvaarding

 

Wintersportpully Maat Protest Xs Zwart Dames Fabrizoy
grijs outdoorjas maat volwassenen barric Regatta L wRq5fXfS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wintersportpully Maat Dames Fabrizoy Protest Xs Zwart vw5x65qp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tan Acu Us Broek Broek Mandra Mandra Us Acu zqw8CPZx

Maak nu een afspraak


Outdoorbroek Regatta Grijs Heren Shorts Sungari Ewq87

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Protest Fabrizoy Xs Maat Dames Wintersportpully

Onze specialisten

Xs Wintersportpully Fabrizoy Maat Zwart Dames Protest
44 42 Sportsokken Hiking Enforma Grijs Combi Season All xzSqXwap
L32 black Grill Heren Wandelbroek Columbia Triple Canyon wqzYY0
Skool Beige Sneakers Wmn Maat Vans 37 Old Dames 8xPTwn7q6
Fabrizoy Wintersportpully Xs Dames Maat Protest Zwart