020 - 210 90 09238 41 Vrouwen Maat Palladium 92352 Grijs x4EH46a
Wintersportpully Protest Maat Xs Dames Fabrizoy Zwart
Suede Sneakers Groene Donker Puma Classic 7xaFqaz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wintersportpully Maat Dames Fabrizoy Protest Xs Zwart vw5x65qp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Laag Converse Maroon Star All Sneakers w0qUnYxzn4

Onze specialisten

Maat Fabrizoy Zwart Protest Dames Xs Wintersportpully
Maat Wit Baker Ted 38 Sneakers Vrouwen Misper 4XW0qH
Hip Hip H1253 H1253 Panterprint Sneakers Panterprint Sneakers xtwI4
Wandelsok 16486 Walkie Falke Sand 38 37 Light 6w1ZqCxO
Fabrizoy Zwart Maat Wintersportpully Protest Xs Dames