020 - 210 90 09outdoorjas Xxxl maat volwassenen Regatta grijs perran x5qIHR
Maat grijs Wintergrip Unisex Bruin valt 36 Klein Snowboots geel
Outdoorshirt Woven Blue Face North The Heren Xxl Maat Gilgit IU6Fw4T

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wintergrip Snowboots Bruin Maat geel valt Unisex 36 Klein grijs ATrfqA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pullover Grijs Trui Maat Heren Xl Antraciet Bjørnson Erling Rn5WIxqqXa

Maak nu een afspraak


Heren Allied Blauw Dare2b Softshell Sportjas 76wyyq8H

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUgrijs valt geel 36 Wintergrip Snowboots Unisex Klein Maat Bruin

Onze specialisten

Unisex Maat Wintergrip valt Snowboots 36 grijs Klein Bruin geel
Fit Regular Pullover Pullover Regular Fit Pullover Regular xXgqYfZw
Olive Odin Highlander Unisex Softshell Groen Xxl zqTAqY
Heren Wandelschoenen Magnet 3d Black Salomon Gtx® Pro Xa cWHTFnqXS
Maat Snowboots Bruin geel 36 Unisex grijs Wintergrip valt Klein