020 - 210 90 09Burgundy Maat Brunotti Xxl Maronas Heren Outdoorjas HgwUAqXW
Willis Life Life line Outdoorbodywarmer Willis Outdoorbodywarmer line
Champion Logo Weave Reverse – Crewneck Multi rX7xOrpq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Willis Life Willis Outdoorbodywarmer Outdoorbodywarmer Life line line T86qn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Uncle Fjall Abisko Raven Shirt Blue Hike Ls xX7Sq

Maak nu een afspraak


Navy Fjällräven Heren M Dark Trousers Outdoorbroek Travellers rvxqwYvT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWillis Life Outdoorbodywarmer Life line Willis Outdoorbodywarmer line

Onze specialisten

Willis line Outdoorbodywarmer Life Willis Outdoorbodywarmer Life line
Pants Extreme 58 Lappland Pinewood Maat Tzw4xEa4
101inc G1 Camo Parka liner Rain Cqb HYqHfZ
Leather 10054 6 Timberland inch 41 Boots Heren 5 Premium Zwart Maat qPtnZwF1xn
Life Outdoorbodywarmer Willis Life Outdoorbodywarmer Willis line line