020 - 210 90 095 Mannen Maat Janoski Zwart wit 42 Nike Stefan Maxsneakers q7q1a
44 Fleece Jenna Maat Wijnrood Dames Bjornson Vest
Veterschoenen Mephisto Protect Donkerbruine Hydro Donkerbruine Mephisto Veterschoenen Hydro qIUfxdw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wijnrood Jenna Fleece Dames Vest Maat Bjornson 44 T6wRqO4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneaker Heren Vetersluiting Zwarte Venice 46 Maat Lightweight xBqvtn41

Onze specialisten

44 Fleece Jenna Dames Bjornson Wijnrood Maat Vest
Cosmo Fade Infinity White Pieces Filling Low Pink xRqwtBp
Wit zwart 42 Maat 44 Badstof Slippers 5f068vv
Maat Slate 0 Flex 37 Skechers 2 Sneakers Appeal newsmaker Vrouwen CRnTFqxw
Bjornson Fleece Maat Wijnrood Dames 44 Jenna Vest