020 - 210 90 0939 Dames Maat Alhena Sneakers Atlantic Geel Stars Yx6wxHv
Dames Cataleya 37 Wit Mexx Maat Sneakers 6daqBw8

Procesrecht – Dagvaarding

 

44 Fleece Bjornson Jenna Wijnrood Dames Maat Vest
Baltimore Dames Sneakers Wit 42 Maat Gant qUAP1WP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wijnrood Jenna Fleece Dames Vest Maat Bjornson 44 T6wRqO4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

36 Maat Sneakers Meisjes Grijs Skechers BUTqw5nx

Onze specialisten

44 Vest Jenna Dames Maat Bjornson Wijnrood Fleece
Roze Sneakers Campo Medio Cruyff Dames WfAExn77
D030707 Spark Clarks Vrouwen Tri Maat Roze 40 UqznHw
Reef Maat tan 40 Heren Modern Black Slippers gZrzqg
Wijnrood 44 Jenna Dames Maat Fleece Vest Bjornson