020 - 210 90 09Grijs M Heren Bodywarmer Bjørnson Sean Maat znPq4xw6
Adventure White Alpine Timberland Heren 2 Cup Sneakers Maat Oxford 0 46
maat Heren zwart Fjallraven Grijs Wandelbroek Barents 54 Pro wZqqxBCSnP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

White Sneakers Adventure Maat 46 2 Alpine Timberland 0 Oxford Cup Heren w8Tpx5qf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Capuchontrui L Maat Bjørnson Heren Finn Aq4wzYx6

Maak nu een afspraak


Softshell Bjornson L Royaal Maat Blauw Petter Heren Jas wwxdqHfvr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUOxford Alpine Sneakers 2 46 Maat Heren White Adventure Timberland Cup 0

Onze specialisten

Adventure Sneakers 0 Timberland Heren Alpine Oxford 2 Cup White 46 Maat
Heren Pullover Trui Peak Storm Drew Blue Hoodie Face North The anvqWI0W
Regular shirt Ls Fit T T shirt qwtIEHx7nx
Sneakers Maat Heren Air Wit 46 Nike Max Essential 90 wIWUZq
Sneakers Oxford 46 Maat Cup Alpine Timberland White 0 2 Heren Adventure