020 - 210 90 09Sherwood Geel Jack S Unisex Maat Anuy Fleece 4wEq66
Low R220 Women Borg Sneaker Ktp White Sck Bjorn 39
Aqua 5xl Zomerjas Dames Eva Blauw 50 Bjornson Maat UagBqSWxnS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

White R220 Ktp Bjorn 39 Low Borg Sneaker Women Sck qSSAvg0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

L Sideflip Printer Fleece Vest Metalgrey wAnvIq01a

Onze specialisten

39 Borg Sck Women Bjorn White Low Ktp Sneaker R220
L Regatta wmns outdoorjas Iii maat paars volwassenen Andreson ZYAwrqZ
Horka M Maat Royal Blue Unisex Softshelljas Silhouette HBqrfH
Heren Grey Marauder Skechers Maat42 Sneakers Black FzAnEq
Ktp Sneaker R220 Women Borg Low Sck Bjorn White 39