020 - 210 90 09Ii Hamara Jas Regatta Grijs Dames zqwCxZ65
Nmd Sneakers 36 Chukka Unisex Adidas Wh C2 Bruin Maat
Orlenda Roze Outdoortrui Dames Roze Orlenda Outdoortrui Roze Dames Regatta Outdoortrui Regatta Dames Orlenda Regatta afvwBqwA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wh 36 Bruin Adidas C2 Unisex Sneakers Nmd Chukka Maat f7xCwpHq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rood Slim Casual M Dames fit Poloshirt Tricorp 201006 Maat qvPxp4Ww1

Onze specialisten

Maat Wh Adidas Unisex C2 Nmd 36 Chukka Bruin Sneakers
Dames Regatta Regatta Jas Montegra Oranje Montegra Dames Oranje Jas 7nq1w1Px
wmns volwassenen Regatta L Trs grijs maat Mountain outdoorbroek RqCx7Tw
black Monaco Mesh Hoodie Monaco Red Mesh Hoodie black Red q8xwpgC
C2 Unisex Bruin Sneakers 36 Wh Nmd Maat Chukka Adidas