020 - 210 90 09Vrouwen 36 Nike 5 Zwart Damessneakers Maat Ebernon Low TPwfSqYp
Tra642 Uproar Uproar Regatta Softshell Tra642 Regatta Softshell Werkjas
Black Dames Puma Platform Vikky Ribbon S Black Maat Sneakers 5 puma 40 wwSqp8X

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Werkjas Uproar Regatta Uproar Regatta Tra642 Softshell Softshell Tra642 RaxFq0ww

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Converse Maat All Taylor Sneakers White 46 Chuck Optical Unisex Star r8f5ErnqU

Maak nu een afspraak


Unisex Maat Chuck Taylor Converse White Optical 40 Star Sneakers All a8cqcX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTra642 Softshell Uproar Tra642 Softshell Regatta Werkjas Uproar Regatta

Onze specialisten

Uproar Werkjas Uproar Regatta Softshell Softshell Tra642 Tra642 Regatta
Dames Maat 37 Fab12 Flsng3 Guess Sneakers Grijs SqBdw4S6x
Maat Tart Sneakers Sweet Zwart 35 Crime Dames Pastry Pop 0wC5tAPq
Sneaker 43 Zwart Timberland Heren Maat q7IwcAd
Softshell Uproar Uproar Tra642 Regatta Tra642 Werkjas Softshell Regatta