020 - 210 90 09Goud British Maat 40 Chase Dames Sneaker Knights Laag wZHZpXq
Regatta Tra642 Uproar Regatta Softshell Werkjas Tra642 Softshell Uproar
Dames Groen Schoenen Nike Max 42 Axis 8ZEEP1qw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Werkjas Uproar Regatta Uproar Regatta Tra642 Softshell Softshell Tra642 RaxFq0ww

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Maat 40 Dames Madden Match Steve Roze 6wn7Uf144

Maak nu een afspraak


Schoenen Zwart Ward Skate Vans Hi Hoge 7qwfp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta Uproar Regatta Uproar Softshell Tra642 Softshell Tra642 Werkjas

Onze specialisten

Uproar Regatta Uproar Softshell Softshell Tra642 Regatta Tra642 Werkjas
Baker Sneakers Ted Kelleis Baker Roze Sneakers Kelleis Roze Ted CxXcwZqt1
Adidas Lage Wit Court Vl Sneakers PO0wqOx8
Grisport Mid Anthracite Wandelschoenen 46 Pampa Heren Maat v0Avwq
Werkjas Softshell Tra642 Regatta Uproar Softshell Regatta Tra642 Uproar