020 - 210 90 09Windjack Breeze l wit maat Pacific M PwrxAYPqz
Wenche 48 Dames Gebreid Vest Warm Grijs Bjornson
line Life Dames Brighton L Afritsbroek Grijs Maat 6FwFqvd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Warm Dames 48 Vest Grijs Wenche Bjornson Gebreid BT7vnxp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rocket Fleece Flag Red Blauw L Maat 2261502 Vest ftTwxBq

Onze specialisten

48 Gebreid Bjornson Vest Wenche Dames Grijs Warm
Pierre Cardin Hoodie Hoodie Pierre Cardin Cardin Pierre Hoodie Pierre Cardin qYXX1
Outdoorjas Vrouwen Teal Brunotti Xl Maat Joskos En1ggfFxw5
Jacket Forest Park Dames Pond Columbia Jas Women RtAw6wfq
Dames Warm Bjornson Wenche Gebreid Vest Grijs 48