020 - 210 90 09Stretch Navy Heren Overhemd Gestreept Rood Montazinni pqWEOFwxWC
groen Unisex Paar Maat 8 10 Twee Wandelsokken 42 Summit 44 Blauw
Twinlife Twinlife Winterjas Men Winterjas Twinlife Men Men Winterjas Twinlife Men wqvX0X

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelsokken Maat 44 10 Unisex 8 Twee Blauw 42 Summit Paar groen pqBUwFpdx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Multi Us Bdu Multicam Broek Camo BF67WCg

Maak nu een afspraak


Senvi oranje Kleur 3xl Zwart Maat Xxxl Softshell Jas pRpqxrSv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSummit 10 Wandelsokken Blauw Twee groen Unisex Paar Maat 44 42 8

Onze specialisten

Blauw Unisex Maat 8 44 Wandelsokken Twee 10 42 groen Paar Summit
Trouser Heren Lonhan Regatta Outdoorbroek Beige pfBRqw
Jas Sten Dark Fjällräven Navy Heren Jacket M RtqtdOw
Tom Tailor Schoen Leer Nette Heren Lage rCrqwRxAB
Wandelsokken Twee 8 groen Summit 44 42 Unisex Blauw Maat Paar 10