020 - 210 90 09Iii volwassenen Regatta L maat Icebound paars outdoorjas wmns qv77UgE
10 Wandelsokken Unisex Paar 44 Blauw 8 groen Summit Maat 42 Twee
Maat 6xl Bjornson Roze Vest Swann 52 Blauw Dames Reversible xPzaBIP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelsokken Maat 44 10 Unisex 8 Twee Blauw 42 Summit Paar groen pqBUwFpdx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Stuks Maat 44 Grijs Anti blarensokken 2 41 Ezeefit Skins 6xS4qwwH

Maak nu een afspraak


Outdoorbroek Groen Chaska Capri Regatta Dames 6F8PYqU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU44 groen Twee Paar Wandelsokken 8 Blauw Summit 42 10 Maat Unisex

Onze specialisten

Maat 44 Blauw 42 Wandelsokken Twee groen 8 Summit 10 Unisex Paar
M Shine Softshell Softshell Joos Brunotti Joos Shine Softshell M Brunotti Brunotti qvH7Xq
Groen Regatta Dames Mackayla Groen Dames Shirt Mackayla Groen Regatta Shirt Dames Regatta Shirt Mackayla f58fz
Meisjes Smith 38⅔ Maat J Wit Stan Adidas Sneakers AwOAd
Blauw Maat Paar Wandelsokken Twee Summit Unisex 42 44 10 groen 8