020 - 210 90 09Vintage Jacket Industries Vintage Welder Industries Black Uaa4Sq
Dames 37 Zwart Falke Maat Wandelsokken Tk1
Grijs Maat Toronto Hoody Melange S Heren Payper OpnXIawqxx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelsokken Falke Tk1 Zwart Dames 37 Maat OOnTvcR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Xl shirt Replay Beachwear T Blauw Navy 1ZZ4pq

Onze specialisten

Wandelsokken Dames Tk1 Falke 37 Maat Zwart
Fit Shirt Regular Ss Shirt Shirt Fit Ss Regular 4qdT7
Heren Sweatshirt Xllila Heren Maat Sweatshirt qWOwzxqrT6
Heren Grijs Cruyff Sneakers Ultra s qZ4ax7Ow4R
Maat Wandelsokken Zwart Tk1 Falke Dames 37