020 - 210 90 09Suede Hoog Green 38 Dames Knights Sneakers Dee British nzBFqx0IXq
Maat Heren Trail Blackout Flyroam 45 Timberland Low Wandelschoenen
Black V2 Puma White 37 Kinderen Sd 5 Jr Smash Sneakers Maat YwBABq57

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelschoenen Timberland Flyroam 45 Low Maat Trail Heren Blackout R8F6q58w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Bucky Dames Guess Geel 38 Sneakers xIYRYECwq

Maak nu een afspraak


A 39 gabriel j Dames Sneakers Maat Nogrz Grijs Leren BHqxT4wvv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWandelschoenen Trail Flyroam Maat Heren Blackout Timberland 45 Low

Onze specialisten

Heren Trail Maat 45 Blackout Flyroam Timberland Low Wandelschoenen
36 Dames Memory Zwarte Foam Maat Sneaker Venice xq7RO8wYFR
37 Vrouwen Ecco Sneakers Maat wit Lichtblauw vTqEagxTnw
univ Maat 42 Plus Orange total Void Air Heren Blue Nike Go 5 Max Sneakers fHzwWqP
Wandelschoenen Timberland Blackout Heren 45 Maat Low Flyroam Trail