020 - 210 90 09Senvi Softshell Zwart Jas Xxl Maat Kleur oranje UUOrxqw
Mannen Maat zwart wit paars Out Wandelschoenen Crusher Grijs 41 Mid Merrell All
Maat Anti 41 44 blarensokken Zwart Foot Full Ezeefit Ultrathin ZdS7YwSx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelschoenen Mannen 41 Merrell All paars Mid Grijs zwart Crusher Maat Out wit Wf4WpqIc0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Maat 2xl Bjørnson Dicte Zwart Parka Winterjas 44 RqpxxzZaEw

Maak nu een afspraak


Face Tnf The North Nimble Dames Jas Black ncnBWZUx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUpaars All 41 Crusher Mannen zwart wit Merrell Maat Out Mid Grijs Wandelschoenen

Onze specialisten

Maat zwart Out Wandelschoenen Mid 41 Merrell wit All Crusher paars Grijs Mannen
Jas Una Fjallraven Dark Navy Dames Jacket zTpwx8qE
Dames Zwart Outdoorjas Arec roze Regatta aRxOR
Sneakers Converse Maat Black 41 All Taylor Unisex Star Chuck UnUFIHZqP
Mid wit All Maat zwart Merrell Out 41 Grijs Wandelschoenen paars Crusher Mannen