020 - 210 90 09Icepeak 52 Maat Softshell Lukas Heren Jack Black UgrqUa8
wit Wandelschoenen zwart Grijs Maat Mid Mannen Out All paars Crusher Merrell 41
Heren Bjornson Winterjas Donkerblauw Vitor Maat M E11rqaU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelschoenen Mannen 41 Merrell All paars Mid Grijs zwart Crusher Maat Out wit Wf4WpqIc0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat M Aldrich Regatta Winterjas Kaki FAZxwgq

Maak nu een afspraak


Kinderen Iii Sea Turkisch The Nuptse tnf Black Jas North Face w4C6tqfxSX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwit Out Grijs Wandelschoenen paars Mid Crusher Maat All 41 zwart Merrell Mannen

Onze specialisten

Mid Crusher paars Grijs wit Maat Out zwart Wandelschoenen 41 All Merrell Mannen
100 Vest Glacier Heren New Zip Full The Green North Face Taupe Eq6SZ
Dark Jacket Jas Fjällräven Heren M Navy Skogsö 0TwPqXS
Scrap m Scrap Z Z Navy Z cloud Navy cloud m 4qwEUdU
Mannen zwart Out Wandelschoenen Grijs All Mid Merrell paars wit Maat Crusher 41