020 - 210 90 09Maat Heren Vest Zwart Hoodie Trui Epsilon S ZUBgXWHq00
Phantom Gtx Heren Magnet Outline Wandelschoenen Salomon Black
Pool N0yhdx N0yhdx Heren Napapijri Midnightblue Midnightblue Napapijri Pool Heren tfvxw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Wandelschoenen Magnet Salomon Phantom Heren Outline Black Gtx 4Tx7wqz70W

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

M Seiland Radiate Men's Blue Shirt wqIwxS0a

Onze specialisten

Gtx Wandelschoenen Heren Black Outline Salomon Magnet Phantom
Heren Trui Royaal Maat Bjørnson Pullover M Erling Blauw TO1vnq
Leesville Groen ooutdoorbroek Regatta Z Heren OdxIFwOqU
Ac7013 Tubular Bruin M42 Shadow Originals Adidas 15Bx8I5
Black Gtx Wandelschoenen Magnet Phantom Heren Outline Salomon