020 - 210 90 09Dames Queanem 41 Sneakers Groen Baker Maat Ted 917726 5I8Hq
W486711 Groen Dunlop Hobby Pvc Heren Knielaarzen
42 Unisex Maat Navy Sneakers Authentic Vans 6zqwAYWZn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

W486711 Hobby Heren Dunlop Groen Knielaarzen Pvc 8qnd7n

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hoog Dames Maat Wit Sneakers Roco 36 Knights British qHxZw4RZ

Onze specialisten

Dunlop W486711 Heren Knielaarzen Groen Pvc Hobby
Asics Kayano Maat 37 Dames Knit Gel Trainer Sneakers Grijs rRwqrC
Wit 40 Fila Orbit L Wmn Sneakers Zeppa Dames Maat nqHPYzp
Maat 36635 42 Omoda Heren Nette Cognac Schoenen qpgaPH
W486711 Dunlop Heren Knielaarzen Pvc Hobby Groen