020 - 210 90 09Mz72 Borstzak Met Design Dolaros Grijs Trendy Heren Overhemd SfWv17S
Groen Maat Vrouwen Damesoutdoorjas Parka Regatta Romina Xl Winterjas
Broek Groen Forces Ripstop Fostex Bdu zqTHfBxw5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vrouwen Romina Winterjas Regatta Parka Damesoutdoorjas Xl Groen Maat x8vWnZYd7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit Fit Regular Regular Sweater Fit Sweater Sweater Regular Regular Sweater vcxxT7BWn

Maak nu een afspraak


Heren Groen Levin Ii Regatta Jas 6qgPBzwW

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta Xl Vrouwen Groen Winterjas Parka Damesoutdoorjas Romina Maat

Onze specialisten

Parka Damesoutdoorjas Xl Winterjas Groen Romina Maat Vrouwen Regatta
Heren Active line Life Short Nylon Dibo UttEq7
Regenjas M Heren Zwart Matt Regatta 4q5STx4
Black Unisex White Slippers Maat 43 Puma puma Popcat wHEnfXxWqg
Vrouwen Winterjas Damesoutdoorjas Groen Regatta Xl Romina Parka Maat