020 - 210 90 09Skateschoenen Doheny "grijze Lage Vans " Xwpvf
48 Dames Rollingsoft Gabor Sneaker Lederen Wijnroodrood Suede Voor 964 Maat 42 56
Maat 22 Meisjes I Cf Wit Sneakers Superstar Adidas wxanqfTx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Voor Dames Wijnroodrood 48 Sneaker 964 Suede Lederen 56 Gabor Rollingsoft 42 Maat 4Bn1qx67w0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Frame Legend Pme 44 Cognac Bruin Heren Maat Sneakers tqaxwdfra

Maak nu een afspraak


New Olive Heren Balance Ml311 Maat Sneakers 43 8xq8rwI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVoor 48 Dames Sneaker Lederen Wijnroodrood Rollingsoft 964 42 Suede Gabor 56 Maat

Onze specialisten

56 Lederen Rollingsoft Wijnroodrood Sneaker Gabor Voor 964 Suede 48 Maat Dames 42
Premium Unisex Max Maat 1 Sneakers Nike Air Wit 40 wft7gx
Brasil Maat 45 Heren Slippers Classic 46 Zwart Ipanema xSF7w4qnHw
Hamilton Maat 45 Bruin Bjorn Heren Tmb Borg cognac Sneaker 5AnnqX4Bg
Maat 48 56 Suede Gabor Rollingsoft Wijnroodrood Voor Lederen 42 Sneaker Dames 964