020 - 210 90 09Bjornson Roze Vest Maat Wijnrood Dames Reversible Swann 38 PPqwHA1
Merino Wool xxl Scippis Liner Voering Xl Brown
Socks Waterproof L Outdoor Zwart Dexshell Wandelsokken Waterdichte Ademend Wintersport Wading Sokken Thermosokken Vissen 100 pU5wcZqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Voering Xl Liner Brown Wool Merino Scippis xxl RxdXqvR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

4xl Maat Dames Bodywarmer Sara 48 Bjørnson Donkerblauw f7ZgxTwq

Onze specialisten

Wool Scippis xxl Voering Xl Liner Merino Brown
Zwart Trektrail 2season Wandelsokken Regatta Unisex 7IpCR
Maat Wandelsokken Tk2 38 37 Groen Melange Dames Falke wTXaWqgRw
Gel kayano Sneakers Maat Evo Grijs 42 Trainer Heren Asics 6UHxnn
Merino Xl Brown Scippis Liner Wool Voering xxl