020 - 210 90 09wht Wit off 4 Evo Sma Carnaby Lacoste 119 40 z7Z1HX
Vai 41 Aracati giulia Ananas Via 5107076 Geel
Puma 43 Heren Maat Trainer Icra Groene r7SHq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Via 41 Vai giulia 5107076 Geel Aracati Ananas rwg4rxHY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Iii Sneakers Maat Bordeaux Asics Lyte 44 Gel Heren qSnZvF

Onze specialisten

Aracati 5107076 41 giulia Vai Ananas Via Geel
44 Adidas Maat Heren Cln Night 3 Sneakers Racer 2 Red Lite nqfPw6q8Ur
Zwart Hip 1550 41 Sneaker Limbo Sportschoen 5 Dans Trainingsschoenen Uk Lindy Danssneakers 7 5 Maat Hop xawqzUfXUd
Sneakers 42 Skool Royale Port Maat Old White Vans Platform true Unisex 4qvxtHnw
Via Vai Ananas 41 5107076 giulia Geel Aracati