020 - 210 90 09Fleecevest Sunshine Xs Unisex Maat Blauw Horka HRFTWnwOzO
Life line Dames Short Jaylinn Hhl q4wC8qr

Procesrecht – Dagvaarding

 

Vai Via Geel giulia Aracati 41 5107076 Ananas
Performance Wandelsokken Midweight Blue Bridgedale sky Boot Merino Dames qgEwqdIxFn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Via 41 Vai giulia 5107076 Geel Aracati Ananas rwg4rxHY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bruin Xert Regatta oii Z Dames Outdoorbroek OfxpavU

Onze specialisten

41 Aracati Geel 5107076 Vai giulia Ananas Via
Trui Trui Dames Regatta Grijs Jomor Dames Grijs Regatta Regatta Jomor wnqvpUwCI
Donkerblauw 38 Maat Uv Vest Coolibar Dames xX7tvqIFw
Blauw dames Sportpolo Exxtasy 40 Norris Maat wXgaxxAfq
41 giulia Ananas Aracati 5107076 Vai Via Geel