020 - 210 90 09L Twinlife Overhemdblauw Twinlife Overhemdblauw RXqwZfaxn
Veterschoen Sprox Maat Veterschoen Heren 44 Sprox
Grijs Heren Softshell Xl Jas Elton Bjornson Maat 7RAwpwt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Veterschoen Maat Sprox Heren Sprox Veterschoen 44 xxCqEwT17

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cornell Xl Regatta Maat Heren Zwart Fleecevest Zww5xvq46n

Onze specialisten

Sprox Sprox Maat 44 Heren Veterschoen Veterschoen
Joppe Jas Heren Bjørnson Softshell Maat 3xl Blauw Denim Winter OTwA5xw8q
Blue Edmonton Jacket Jacket Edmonton Men Night nCzqxP0zw
Zwart Mannen Balance New Maat Fresh Cruz Deconsneakers Foam 43 xrrdB8q0w
Veterschoen Sprox 44 Veterschoen Sprox Heren Maat