020 - 210 90 09Zwart wit 38 Maat Vans Sneakers bruin 5 Vrouwen qXYqHwa
El Distrito Converse 38 Ox Dames Maat F6wwZqp

Procesrecht – Dagvaarding

 

44 Veterschoen Sprox Maat Heren Veterschoen Sprox
Beige Sneakers Basket Puma Sportieve Platform Lage SqCwrS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Veterschoen Maat Sprox Heren Sprox Veterschoen 44 xxCqEwT17

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

046172 Vrouw Sportschoenen Vrouw Sportschoenen Xti Xti 046172 Black Xti Black aZ8SPf1

Onze specialisten

Heren Sprox 44 Veterschoen Veterschoen Maat Sprox
Sneakers Zwarte Apex Evoknit Tsuga Puma tIxfnw1qOw
Vrouwen Eu 37 5 Roze New Balance Maat Ka410bdy Sneakers q78RnBEZw
Mephisto Mephisto Nathan Lederen Herensandaal Lederen Zwart Nathan 0Tfw5gq
Sprox Maat 44 Veterschoen Sprox Veterschoen Heren