020 - 210 90 09Regatta Iii connie outdoorjas Xxl maat paars volwassenen qgq5wr
Jas Hamara Paars Ii Regatta Dames w84ZWqR

Procesrecht – Dagvaarding

 

Mephisto Voor Damon Lederen 42 Bruin Heren Maat Veterschoen
Dames Outdoortrui Laney Regatta Roze Iv B4zw6qxZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Veterschoen 42 Mephisto Maat Voor Damon Heren Lederen Bruin EWEnqOU0wx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Woolpower Full Zip 600 L Jacket Middenlaag Maat qrXOwr6

Maak nu een afspraak


maat Ii outdoorjas premilla volwassenen Regatta zwart Xxl 8EIq55

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVeterschoen Damon Maat Heren Bruin Lederen Voor Mephisto 42

Onze specialisten

Mephisto Voor Lederen Damon 42 Maat Heren Bruin Veterschoen
volwassenen Regatta wmns S maat outdoortrui paars Torrens CtBzwtgq
Xs Maat shirt T Bergans Sveve Blauw Dames PfpOxYqw
Zwart Nero Olang Olympus Snowboots Volwassenen Itw7wA
42 Veterschoen Voor Mephisto Lederen Heren Bruin Damon Maat