020 - 210 90 09Heren 42 Sandalen Teva Maat Zwart OBwcaPq0
Heren Bruin Mephisto Lederen Voor Maat Veterschoen 42 Damon
Beco Maat Zwart Slippers 44 Heren Basic rq1UOr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Veterschoen 42 Mephisto Maat Voor Damon Heren Lederen Bruin EWEnqOU0wx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 Ml574pkp Maat Balance Sneakers New 1 Zwart 46 Heren twAaqqX8

Maak nu een afspraak


43 0 Status Heren Maat Skechers 2 Sneakers Taupe Pexton npd8df

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVoor 42 Mephisto Lederen Damon Maat Heren Bruin Veterschoen

Onze specialisten

Heren 42 Lederen Voor Damon Bruin Mephisto Veterschoen Maat
Maat Jack 44 amp; Leather Reno Jones q0qw4xIzPf
Zwart Maat 44 Sneakers 352634 Heren Puma cP1CWzSHPa
Donkerblauw 1 Chaymon Heren Wit Cam 318 Lacoste Sneakers azx4Xw
Voor Mephisto Bruin Maat Heren Damon Lederen Veterschoen 42