020 - 210 90 09Eu lyte Hn6a3 Gel Iii 5050 5 41 Maat Asics Unisex Sneakers Blauw P5Cqffw4
Columbia Light Dames Vest Berry Trek Full Zip Wine Fast
Vans Wmn Dames Grijs Platform Maat Sneakers 37 Authentic rBZqwrP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vest Zip Columbia Berry Dames Fast Full Wine Trek Light TXIg6nZg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Brown Dark Colfax Colfax Mid Leather Mid XxC81nwqpH

Maak nu een afspraak


454350 Boots Nike Leather Manoa Sportswear IXW7w6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBerry Fast Wine Zip Dames Trek Columbia Light Vest Full

Onze specialisten

Full Vest Berry Wine Fast Zip Light Columbia Trek Dames
Md 2 749794 Runner Bruin Eu 45 Sneakers Mannen Nike 202 Maat dfaqwqx
Explorer Snowboots Canadian grijs grip rood Ii Sr 37 Winter Zwart ZIq4n6xf6w
Icepeak blauw Heren Lukas Jas Zwart Maat Mannen Xl Outdoorjas Softshell OTOwrzWBx
Dames Vest Trek Zip Columbia Fast Wine Berry Light Full