020 - 210 90 09Sneaker 1 Air Herensneakers 43 Nike Force Blauw Maat wit Mannen xZg1SSUw
Vest 54 Dames Bjornson 7xl Wijnrood Roze Maat Reversible Swann
Maat Max Air Nike 1 Sneakers Grijs 38 groen 8f5qAYx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vest Roze Maat 7xl Dames 54 Bjornson Swann Reversible Wijnrood 1qwCxvvg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

hi Sneakers Black Sk8 Mte Unisex gum Vans U5TqCWZW

Onze specialisten

Dames Bjornson Wijnrood 7xl Reversible Roze Swann 54 Vest Maat
M Wolfskin Sandal Burnt 2 Heren Olive Seas Seven Jack Wandelsandalen dXqwZSS
Adilette 39 Maat Unisex Aquaslippers wit Adidas Navy HZqSq
Fietsdesign Sneakers Hollandse 39 Met Maat ngaPxdPX
54 Bjornson Dames Roze 7xl Vest Maat Wijnrood Swann Reversible