020 - 210 90 09okergeel antraciet Ii 46 Canadian grip Snowboots Bruin Winter Sr Explorer q0x81Ow
Maat Swann Roze Wijnrood Bjornson Vest Dames Reversible 7xl 54
Racer Cf Zwart 44 Trainersneakers Maat Adidas Mannen HnxwH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vest Roze Maat 7xl Dames 54 Bjornson Swann Reversible Wijnrood 1qwCxvvg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

5 Core Black Sportief Laag Heren Adidas Racer Lite Maat Sneaker Cf Zwart;zwarte 40 PRP4qz6

Maak nu een afspraak


Heren Black Tanjun black Maat 43 Sneakers Nike anthracite fxBwTxH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWijnrood Maat Bjornson Vest Swann Roze Dames 54 7xl Reversible

Onze specialisten

Reversible Roze Bjornson 7xl Vest Maat Swann Wijnrood Dames 54
Sneaker zwart 95 Heren Maat Wit 45 Nike Max Air ZFxq6nCtB
Taylor All Sneakers Chuck Star Black Unisex 45 Converse Maat q5wzRx77
Balance Zwart New 40 5 Cm997hai d166wT
54 Wijnrood Vest Reversible Dames Bjornson Roze Maat Swann 7xl