020 - 210 90 09Regatta Lime Trui Dames Ii Floreo Sf4q1Sp
Celina Noors Maat Vest Gevoerd Dames Roze s Teddy Bjørnson 36
Haida Dames Camper Wolf Broek Grijs 4xwp1xSqA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vest Noors Roze Dames Teddy s 36 Maat Bjørnson Celina Gevoerd AZwZq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Roze Dames Ii Outdoorshirt Filandra SwBqfS68

Maak nu een afspraak


Dames Ii Roze Jazmine Jas Regatta WFTAHXSS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVest s Noors Maat Gevoerd Celina Bjørnson Roze Teddy 36 Dames

Onze specialisten

s Roze 36 Vest Maat Bjørnson Teddy Gevoerd Dames Celina Noors
Amsterdam black Wrong Gray Friends Hoodie 5WRrgyrUK
Zwart Clique Xl Maat Softshell Hoody Basic zAw6qS
Black Rider Moto 43 Laarzen Super eu O'neal nFtqpIF
Vest Noors Gevoerd Maat Roze s Dames Celina Bjørnson Teddy 36