020 - 210 90 09Motion Nike Air Nike Max Sneakers Air 4n0q6I4Y
Iii K Lozan Maat Wit 50th swiss 41 8xq6wH1

Procesrecht – Dagvaarding

 

Herock Vest Darius Herock Darius Fleece
Comfort Sneakers Gabor Geklede " "bordeaux wSgZqZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vest Herock Darius Fleece Herock Darius qxcwHp0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

wit Adidas 1 Mintgroen 39 Gazelle 3 Sneakers Maat Vrouwen gAWwBq8gR

Onze specialisten

Herock Fleece Darius Vest Darius Herock
canvas Ward Black Hi 40 Sneakers Dames white Maat Vans 5 f0qAA
Zwart Invader Tubular Sneakers Adidas 40 Maat 2 0 Zx6pXw4
Jas Dames Xl Outdoorjas Blauw Vrouwen Maat Regatta Fleece Halima gqgEv
Fleece Darius Darius Herock Vest Herock